Gulas de pui cu ciuperci

de ianculubita in Pui, 6 Apr 2013 | 6857 vizualizari

 

Imi place gulasul,imi plac ciupercile,le-am combinat si a iesit ceva delicios si va recomand!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui sau piept sau pulpe
  • 2 ardei grasi colorati
  • 200 g ciuperci
  • 1 portocala
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sos de soia
  • 500 ml supa de pui
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 1 ou
  • faina (pentru galuste)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de pui cu ciuperci:

Taiem carnea cubulete si o calim in ulei impreuna cu ceapa, ardei si ciuperci; stoarcem portocala si adaugam si putina coaja rasa, condimentam cu sos de soia, piper si sare daca mai e nevoie, turnam supa, acoperim si lasam la fiert 1h;

In acest timp facem galustele. Eu nu am avut ce face si am facut spazle. Intr-un bol amestecam oul cu putina sare, piper, 1 lingura ulei si faina pana rezulta un aluat mai gros ca smantana. Pe o oala cu apa si 1 lingura de vegeta, am pus sita de la fripeuza si cand apa a inceput sa clocoteasca am turnat din aluat cate putin direct in apa. Cand s-au ridicat la suprafata le-am scos, le-am scurs si le-am pus in tigaie cu putin unt, apoi am servit gulasul pe farfurie alaturi de aceste spazle.

Se mai poate servi si cu piure de cartofi. Ambele variante sunt delicioase

TIPS-URI

1

mancarea trebuie lasata pe foc pana scade si s-a format un sos

2

in situatia in care este prea zemos si carnea este fiarta,se poate adauga o lingura de amidon dizolvat in putina apa rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu ceapa