Gulas de legume

de Nadyne in Mancaruri de post, 17 Dec 2016 | 15650 vizualizari

 

Gulasul este una dintre mancarurile mele favorite, asa ca-l prepar in fel si chip. Picant, cu aroma subtila de chimen, poate fi pregatit cu carne de vita, vitel, porc si, de ce nu, cu legume...

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe mari
  • 2 ardei grasi (rosu, verde)
  • 2 gogosari
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 5 cartofi maricei
  • 1 cutie rosii cuburi
  • 1-2 linguri boia de ardei dulce
  • 1 lingurita chimen
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • cimbru, optional
  • ulei
  • 1 legatura marar verde
  • cateva frunze de patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de legume:

     Legumele curatate, se spala si se taie. Ceapa pestisori, ardeii si gogosarii fasii mai mari, morcovii rondele, iar cartofii si dovleceii cuburi.

     Intr-o cratita, punem cateva linguri cu ulei si calim ceapa pana devine transparenta.

     Adaugam ardeii si gogosarii, calim 4-5 minute, apoi morcovii si procedam la fel. Turnam apa calda, aproximativ 400-500 ml, punem cimbrul, boiaua si foile de dafin si lasam sa fiarba.

     Cand sosul a scazut, adaugam si cubuletele de dovlecei, completam cu apa calda si asteptam ca cei din urma sa fie bine fierti, moment in care "aruncam" in oala si cartofii. 

Spre final, adaugam si rosiile cuburi, apoi condimentam cu chimen, sare si piper.

      Presaram mararul verde tocat marunt si servim! Cu muraturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Burgul cu ghiveci de legume