Gulas

de Aurelia 07_07 in Porc, 24 Aug 2013 | 9791 vizualizari

 

cred ca oricui ii place gulas,va servesc cu mare drag :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 5 cepe de marime medie
  • 3-4 morcovi marime mijlocie
  • 2 rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • usturoi
  • boia
  • pasta de tomate
  • muscat
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas:

Se taie ceapa si celelalte legume dupa preferinta.

Carnea de porc se taie cubulete.

Intr-o oala de 5 l se pune uleiul de masline ,se lasa la incins,apoi se adauga ceapa tocata marunt,se caleste foarte bine apoi se adauga lingurita de boia si pasta de tomate,se mai caleste usor apoi se pune carnea  si vinul si se caleste bine.

Se adauga  apa ,circa 700 ml.

Se lasa sa fiarba.Dupa o jumatate de ora se adauga si legumele si condimentele ,dupa gust.

Se lasa sa fiarba inca o ora ,pana isi formeaza sucul propriu.

Cand este gata se adauga si patrunjel verde ,tocat marunt sau alte verdeturi ,dupa gust.

Se serveste langa o garnitura de cartofi sau orez,spätzle sau paste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Carnea se lasa sa fiarba separat,apoi se adauga legumele si condimentele.

2

50 ml de vin alb,ii da un gust mai aromat.

3

ulei de masline,este sanatos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc cu galuste din cartofi