Guguluf economic

de MotanLaOale in Prajituri, 13 Sep 2011 | 15839 vizualizari

 

Daca am primit forma am zis ca trebuie incercata.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 pahare lapte
  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare zahar
  • 4 pahare faina
  • nuca sfaramata
  • stafide
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura cacao pudra
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf economic:

Ouale se amesteca cu zaharul pana se face spuma.

Se adauga laptele, uleiul si se amesteca in continuare (eu folosesc mixerul).

Se adauga faina, praful de sare, zaharul vanilat, bicarbonatul si se amesteca bine.

Se separa 1/3 din compozitie si se amesteca cu cacaoa.

In compozitia deschisa se pun stafide iar in cea cu cacao se pun nuci sfaramate.

Se unge forma cu ulei si se tapeteaza cu faina.

In forma se toarna compozitia deschisa iar in mijlocul ei se toarna amestecul cu cacao.

Forma se umple putin peste jumatete. Eu am pus mai mult (3/4) si a crescut de numa numa.

Ramanand amestec am umplut si cateva forme de briose. Au fost foarte bune.

Se introduce in cuptorul preancalzit si se coace 35-40 minute.

Se face proba cu scobitoarea.

Se rastoarna din forma dupa ce se raceste si se pudreaza cu zahar.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf economic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura “O noapte la Venetia”