Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare

de Dea_Dea in Prajituri, 23 Iun 2013 | 4171 vizualizari

 

O bunatate!!

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 3 oua
  • 1 lingura apa
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • o lingurita praf d copt
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao

SIROP:

  • 150 ml apa
  • 1 lingura de zahar
  • esenta de rom

CREMA:

  • 200 gr iaurt
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 ml frisca
  • 200 gr cirese amare
  • 1 plic gelatina(10 gr)

GLAZURA

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 100 ml frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare:

BLAT :

Albusurile se bat spuma cu praful se sare si apa, Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se omogenizeaza.

Se adauga faina si praful de copt se amesteca bine , iar la final se pune cacaoa.

Se pune in tava unsa si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 40 -45 min.

Se scoate si se lasa la racit

SIropul:

Apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste , se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

CREMA:

Iaurtul se freaca cu zaharul si esenta de vanilie.

Frisca se bate spuma.

Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.

Frisca se incorporeaza in iaurt , se adauga ciresele , iar la final se pune gelatina si se omogenizeaza .

GLAZURA:

Ciocolata se rupe bucatele se pune frisca si se pun pe abur pana se omogenizeaza, se lasa la racorit putin.

Asamblare:

Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Se pune o parte in forma care s-a copt, se pune crema , cealalta parte de blat si se da la figider 30-60 min.

Se scoate, se rastoarna pe o farfurie si se glazureaza.

POFTA BUNA!!

TIPS-URI

1

In loc de cirese se pot folosi  capsuni, visine sau ce fructe doriti.

2

Glazura se poate inlocui cu o glazura cumparata din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu crema de iaurt si cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene