Gugelhopf cu zmeura caramelizata

de Anamaria7 in Prajituri, 20 Aug 2011 | 4113 vizualizari

 

Gata, chiar ca rasturnam tot :)))

 

INGREDIENTE

Pentru zmeura caramelizata:

  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 2c zmeura

Pentru chec:

  • 5 oua
  • 1c zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 1c faina + 3 lg cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • 5 lg ulei
  • 1 mana stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gugelhopf cu zmeura caramelizata:

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam cu unt si faina o forma rotunda de chec.

Zmeura caramelizata:

Topim zaharul pe foc miiiic, adaugam untul si amestecam incontinuu pana se omogenizeaza, apoi turnam pe fundul formei de chec si rasturnam zmeura peste.

Chec:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine lucios ca bezeaua, apoi punem galbenusurile, omogenizam, apoi uleiul. La final presaram coaja de lamaie si punem si stafidele si amestecul de faina, cacao si praf de copt, pe care il omogenizam cu o lingura mare, cu miscari de jos in sus. Turnam blatul peste zmeura si dam forma la cuptor pana cand trece testul scobitorii.

Cand e gata, il scoatem din cuptor si il intoarcem, dar mai lasam forma deasupra lui vreo 10minute, sa traga tot caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gugelhopf cu zmeura caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Milch Schnitte