Gris cu sos caramel

de AlinaValentina in Dulciuri, 2 Noi 2013 | 5945 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru grisul cu lapte:

  • 300 ml lapte
  • 30 g gris
  • zahar dupa gust
  • un praf sare

Pentru sosul de caramel:

  • 4-5 linguri zahar
  • o cana lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu sos caramel:

Ingredientele specificate nu sunt fixe. Eu le-am pus dupa ochi.

1. Laptele se pune la fiert cu zahar dupa gustul fiecaruia si un praf de sare. Cand este aproape de fierbere se toarna grisul in ploaie si se amesteca cu un tel.

Se lasa sa se fiarba, si cand a ajuns la consistenta dorita se ia de pe foc.

2. Intr-o craticioara potrivita ( preferabil teflonata ) se pune zaharul la foc mic si cand incepe sa se topeasca se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza tot. Dupa ce zaharul s-a caramelizat ( atentie, sa nu se arda ) se adauga laptele. Va face galagie si spuma si zaharul se va intarii.

Se lasa la foc potrivit sa fiarba. Zaharul se va topi si compozitia se va ingrosa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bulion