Greta Garbo

de Lavinia in Prajituri, 7 Mar 2013 | 39666 vizualizari

 

Una din prajiturile preferate ale copilariei mele :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 ml apa minerala calduta
  • 50 g zahar
  • 200 g unt
  • 2 linguri smantana
  • coaja de la 1 lamaie
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde(cca 500 g)
  • Umplutura:
  • 1 borcan gem de caise
  • 350 g nuci macinate
  • 200 g zahar
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 70-80 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Greta Garbo:

Facem o maia din drojdie ,zahar,apa minerala calduta si 2 linguri de faina si o lasam la loc caldut 15 minute.

Intre timp amestecam faina cu sarea si o cernem. Adaugam peste faina untul taiat cubulete(la temperatura camerei),smantana,ouale,coaja de lamaie si maiaua. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.

Impartim aluatul in 3 parti egale si il lasam la dospit 30 de minute la loc caldut acoperit cu prosop. Intindem fiecare bila de aluat cat mai subtire pe o masa de lucru tapetata cu faina. Tapetam o tava 40/30 cm cu hartie de copt/folie si punem prima foaie.

Ungem foaia cu gem,presaram jumatate din cantitatea de nuca si zahar,adaugam a 2-a foaie, o ungem cu gem si cealalta jumatate de nuca si zahar si acoperim cu ultima foaie. Lasam prajitura la crescut 15 minute,o intepam din loc in loc cu o furculita apoi o introducem in cuptorul preincazlit pentru 35 de minute(testul scobitorii sau pana prinde o culoare frumoasa deasupra)

O lasam la racit apoi o glazuram si o servim cu mare pofta!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si alt gem/dulceata dar este mai buna cu gem de caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Secuiasca