Gratin cu dovlecel si rosii

de Poliana in Mancaruri de legume, 25 Iun 2012 | 14466 vizualizari

 

Nu doar spanacul este prin legumele mele favorite, ci si dovlecelul. Imi place foarte mult in combinatie cu lactate, in placinte dar si in supa. Supa crema de dovleac este the best of the best ;) dar nu despre ea vorbim aici, ci despre o mancarica numai buna pentru un pranz usor si savuros!
Dovlecelul este sarac in calorii, dar bogat in fibre asigurand o digetie usoara, de aceea este folosit cu succes la diete. Asadar, daca pana acum v-am indulcit cu retete care mai de care mai naucitoare si pline de calorii :P, acum trecem la polul opus pentru ca vin cu o reteta light numai buna pe timp de vara (asta in caz ca nu e canicula, ca altfel numai pe langa cuptor sa nu stai).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 3 dovlecei medii
  • o rosie medie
  • 1 legatura marar
  • 100 gr telemea de oi rasa
  • 200 gr branza de vaci
  • 150 gr cascaval
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • unt si pesmet pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin cu dovlecel si rosii:

Spalam dovleceii si ii taiem felii potrivit de subtiri, ii presaram cu sare si piper si-i lasam minim 10 minute la scurs.

Rosia o taiem felii potrivite, cat sa putem imbraca marginea tavii. Mararul il tocam marunt.

Separat batem ouale cu sare si piper, apoi adaugam cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Amestecam telemeaua rasa si branza de vaci sfaramata impreuna cu mararul

Ungem un vas termorezistent cu unt si presaram pesmet pe toata suprafata. Incepem cu un strat de felii de dovleac, peste el punem un strat de branza cu marar, din nou un strat de dovlecei si unul de branza...tot asa pana se termina ingredientele. Aveti grija sa faceti in asa fel incat ultimul strat sa fie de dovlecel. Pe laterale punem feliile de rosii, puteti sa puneti mai multe daca va plac, eu n-am vrut sa 'stric' gustul dovlecelului :P

Buuun, peste tot acest aranjament turnam amestecul de oua cu cascaval si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 de minute.

Cand e gata nu va repeziti imediat cu lingura in vas, asteptati sa se racoreasca putin (nu de tot) ca altfel va frigeti de tot :))

Se poate servi asa simplu, sau cu putina smantanica, sau cu o salata de rosii si ceapa, asa cum imi place mie. Sa nu vi se para ciudat, rosii si ceapa as manca la orice fel de mancare, fie ea si doar de legume ;)

Cred ca am uitat sa precizez la inceput ca mancarica asta se face si foarte repede, dar v-ati dat voi seama, nu? ;)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu dovlecel si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Valclaudia 1

11.03.2013, 18:35

ador mancarea asta! Ce pofta mi-ai facut! Trebuie introdusa in meniul meu de astazi...

Valclaudia 1

13.05.2013, 18:54

mai inventam un meniu, si trecem gratinul la fel principal, din nou!

Krystyan Trendy 1

08.01.2014, 10:48

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de brocoli