Gomboti - galuste cu prune

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 7 Sep 2010 | 8670 vizualizari

 

vazandu-va pe toate ca ati facut am trecut si eu la treaba, am mancat o singura data la brasov asa ceva si imi aduc aminte ca am luat una si imi era rusine sa mai iau ca erau tare bune :))

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 1 cub de unt
  • 100 g faina
  • 1 ou
  • pesmet
  • un praf de sare
  • un cub de unt pt pesmet
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • scortisoara
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti - galuste cu prune:

Spalam cartofii, ii punem la fiert.

Dupa ce au fiert ii zdrobim ca pentru piure, apoi punem oul, faina si amestecam bine.

Spalam si punele, coatem samburii si punem 1 pliculet de zahar vanilat in interiorul fiecareia.

Cu  mana umezita luam putin aluat, in intindem in palma, apoi punem pruna in mijloc formand o galusca.

Intre timp punem pe foc o oala cu apa si sare pe care o lasam sa dea in clocot, apoi punem galustele, dand focul mic, pentru a nu se sparge, sunt gata cand se ridica la suprafata.

Intr-o tigaie topim untul, peste care vom pune pesmetul amestecamd usor, luam de pe foc si punem zaharul vanilat si scortisoara.

scoatem galustile si le dam prin pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti - galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mere coapte cu inghetata