Aluatul:
Cartofii se fierb in coaja. Dupa ce au fiert, il lasam la racit, ii curatam si-i maruntim ca pentru pireu. Aceasta compozitie se amesteca cu ou, zahar, sare, arome si faina adaugata treptat. Se omogenizeaza bine. Din aceasta compozitie se portioneaza mici bucati de aluat care se intind, in mijlocul carora punem o pruna sau jumatati de pruna ( depinde de marimea acesteia) in interirorul carora (al prunelor) punem putin zahar si putina scortisoara. Invelim bine pruna in aluat cu mana, pana obtinem galusca. Daca mai este nevoie infainam mana, nu prea multa, altfel galustile vor iesi mai vartoase.
Punem galustile pe o tava, timp in care, intr-o cratita punem apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca punem galustile. Acestea sunt gata cand se ridica deasupra.
Separat, intr-o tigaie punem untul la topit, adaugam zahar, scortisoara si permet. Omogenizam. Pe masura ce scoatem galustile fierte din oala , punem 2-3 minute la scurs si le trecem prin acest pesmet.