Gomboti cu prune

de Sylvia in Prajituri, 13 Aug 2010 | 13896 vizualizari

 

Pentru ca tot e sezonul prunelor am facut si eu gomboti cu prune , e un desert super lejer si gustos si de ce nu foarte simplu de facut. Eu ma facut o reteta data de Nadina pe www.bucataras.ro reteta ei o puteti vedea aici : http://www.bucataras.ro/retete/9785/gomboti-cu-prune.html

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de cartofi, 
  • 125 g faina alba, 
  • 1 ou, 
  • 1 lingura unt,
  • 3 linguri de zahar, 
  • 200 g prune taiete in 4 si pudrate cu zahar
  • 100 g pesmet,
  • 3 linguri zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

  Nu am schimbat mare lucru la reteta doar ca am injumatatit cantitatile  si am schimbat uleiul cu unt topit in compozitie.

  Preparare: facem un aluat  din cartofii fierti si zdrobiti ca si pentru piure adaugant untul topit, zaharul si faina.

  Prunele le spalam si le stergem si le taiem in sferturi pe care le pudram cu zahar .

  Aplatizam in palma o bila de aluat si punem in centru ei un sfert de pruna . Formam o biluta in jurul bucatii de pruna si o fierbem cateva minute in apa care clocoteste. Cand se ridica la suprafata o mai lasam 2-3 minute si este gata .

 Scoatem gombotii din apa cu o paleta, ii lasam cateva secunde pe un servet absorbant de hartie si apoi ii trecem printr-o compozitie facuta din pesmet si zahar . Se servesc calzi, cu un supliment de zahar sau de smantana dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert choux a la creme cu zmeura