Pentru ca tot e sezonul prunelor am facut si eu gomboti cu prune , e un desert super lejer si gustos si de ce nu foarte simplu de facut. Eu ma facut o reteta data de Nadina pe www.bucataras.ro reteta ei o puteti vedea aici : http://www.bucataras.ro/retete/9785/gomboti-cu-prune.html
Nu am schimbat mare lucru la reteta doar ca am injumatatit cantitatile si am schimbat uleiul cu unt topit in compozitie.
Preparare: facem un aluat din cartofii fierti si zdrobiti ca si pentru piure adaugant untul topit, zaharul si faina.
Prunele le spalam si le stergem si le taiem in sferturi pe care le pudram cu zahar .
Aplatizam in palma o bila de aluat si punem in centru ei un sfert de pruna . Formam o biluta in jurul bucatii de pruna si o fierbem cateva minute in apa care clocoteste. Cand se ridica la suprafata o mai lasam 2-3 minute si este gata .
Scoatem gombotii din apa cu o paleta, ii lasam cateva secunde pe un servet absorbant de hartie si apoi ii trecem printr-o compozitie facuta din pesmet si zahar . Se servesc calzi, cu un supliment de zahar sau de smantana dupa preferinte.