Este prima data cand fac gogosi, pentru ca mi se par gretoase din cauza uleiului. Dar sotului meu ii plac foarte mult, asa ca am facut gogosi la cuptor pentru mine si prajite in ulei pentru el. Din pacate, gogosile la cuptor ies mai tari, nu asa pufoase ca acelea facute in ulei. Oricum, niciunele nu au ramas nemancate.
Faina se cerne, se adauga drojdia uscata si se amesteca bine.
Se topeste margarina in lapte si se lasa sa se raceasca. Laptele trebuie sa fie caldut cand il punem peste faina. Adaugam ouale si zaharul vanilinat si amestecam cu un tel. Punem aceasta compozitie peste faina si incepem sa framantam pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam la dospit, la loc cald, timp de o ora.
Cand aluatul si-a dublat volumul, il impartim in 4 bucati. Din 2 bucati am facut gogosi la cuptor si din celelalte 2 bucati am facut gogosi prajite in ulei.
Intindem cu un facalete o bucata de coca si cu un pahar, dat prin faina, facem gogosile. Punem ciocolata din loc in loc, apoi punem deasupra o gogoasa simpla si lipim bine marginile cu o furculita.
Punem gogosile intr-o tava in care am pus hartie de copt, le mai lasam 10 minute la crescut, apoi le introducem la cuptor timp de 15 minute la foc moderat, pana se rumenesc. Cat sunt fierbinti, ungem cu miere gogosile. Continuam pana la epuizarea aluatului.
Repetam operatiunea si la gogosile prajite in ulei. Incingem uleiul si punem gogosile una cate una, le lasam sa creasca si sa se faca aurii pe ambele parti. Le presaram cu zahar farin cat sunt fierbinti.
Eu am facut si cateva gogosi simple ca am avut cerere. Oricum gogosile prajite in ulei au iesit mult mai pufoase si mai bune decat cele facute la cuptor.
Sa aveti pofta!