Gogosi umplute

de - Andreea - in Dulciuri, 12 Ian 2014 | 4856 vizualizari

 

Am tot vazut gogosi pe site :) ... asa ca mi s-a facut pofta si m-am pus pe treaba.Gogosi umplute de data aceasta !

 

INGREDIENTE

  • 220 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 40 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 500 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • un varf de sare
  • 2 oua ( 1 ou intreg si 1 galbenus )
  • zahar pudra
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute:

Drojdia o dizolvam in laptele cald ( nu fierbinte) impreuna cu 2 lingurite cu zahar.

Punem faina cernuta intr-un bol ,adaugam laptele,ouale,sarea si restul de zahar.

Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin uleiul.Framantam cam 15-20 minute.Cu cat framantam mai mult cu atit vor fi mai pufoase.

Acoperim bolulsi lasam aluatul la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Cand a crescut ,il mai framantam putin pentru a iesi tot aerul din el si intindem o foaie de aluat din care,cu ajutorul unui pahar decupam cercuri.

Lasam la dospit inca 15 minute.

Le prajim in ulei mult si incins pana se rumenesc usor pe ambele parti.

Cu ajutorul unei seringi umplem gogosile cu gem.

Pudram cu zahar pudra ! 

 

 

TIPS-URI

1

Gemul poate fi dupa placul fiecaruia si poate fi inlocuit cu dulceata sau crema.

2

Daca nu aveti lapte puteti folosi apa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]