Gogosi pufoase

de dakris in Dulciuri, 9 Feb 2013 | 9073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 5 linguri ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de la o portocala medie
  • cca 500 g faina
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Oul batut, laptele caldut, sarea, uleiul, drojdia uscata si coaja rasa de portocala se amesteca intr-un bol. Se incorporeaza faina, putin cate putin, se framanta pana rezulta un aluat nelipicios. Se lasa la dospit, la loc cald, cca 45 min.

Pe planseta de lucru infainata, mai framantam putin cat sa iasa aerul din aluat. Intindem aluatul cu un facalet o foaie de cca 1 cm grosime si o taiem cu forme de fursecuri, ori cu un pahar. Se mai tin cca 30 min la dospit pe planseta apoi se prajesc la foc mediu spre mic in uleiul incins.

Se scot pe o farfurie pe care am pus in prealabil prosoape de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei, apoi se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

TIPS-URI

1

Uleiul trebuie sa fie bine incins.

2

Atentie !!! daca foaia e prea subtire, gogosile vor iesi goale in interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboloni