Gogosi pufoase

de Bya Ralu in Dulciuri, 25 Feb 2012 | 6859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 100 ml suc de portocale
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 50 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat bourbon
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • esente(vanile.lamaie,midgale,rom)
  • 100 ml ulei
  • coaja de lamaie si portocala
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Se pun faina si zaharul intr-un castron, iar in mijloc de pune oul, adaugam esentele, cojiile rase, zaharul vanilat si drojdia. Laptele se pune la foc, se incalzeste putin, nu trebuie sa fie foarte fierbinte, dupa care se adauga peste compozitie. Untul se topeste si se adauga si el. Se amesteca toate cu o lingura de lemn si se mai adauga faina cat mai cuprinde si incepem sa amestecam cu mana, faina se pune pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se lasa la dospit timp de 2-3 ore la cald.

Se presara faina pe locul unde intindem aluatul, se mai framanta putin, il intindem si facem forma cu un pahar sau fiecare cum doreste. Se mai lasa timp de 20 min. Intr-un ceaun se pune uleiul si cand s-a incins se adauga gogosile, se lasa cate 1 min pe fiecare parte pana se rumenesc. Se presara zahar pudra peste gogosile facute. Se pot servi cu miere sau cu nutella sau simple!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]