Gogoşi – pizza

de madi_marin in Pizza, 2 Feb 2014 | 7383 vizualizari

 

Ideea am găsit-o pe un site străin. Reţeta aluatului era alta. Eu însă am ales una de-a mea, de gogoşi pufoase. A rezultat o pizza sub altă înfăţişare.. De încercat!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 135 ml apă călduţă sau lapte călduţ
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 1/2 pliculeţ drojdie granule
  • 25 g unt sau margarină
  • 2 linguri brânză sărată rasă fin
  • 2oo g făină + vreo 50 g pentru întins
  • Umplutură:
  • 1 glob de mozzarella
  • caşcaval
  • mezel de pui/porc...etc
  • măsline feliate
  • În plus ulei pentru prăjit şi ketchup pentru servit.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi – pizza:

Se pregăteşte aluatul : într-un castron se pune apa călduţă sau laptele şi se dizolvă drojdia granule. Se adaugă apoi gălbenuşul, untul sau margarina topite (conţinutul să fie lichid şi un pic răcorit), sare, zahăr, brânza rasă şi făina cernută. Se frământă un aluat elastic şi nelipicios care se pune la crescut cca. o oră.

Când e gata, se întinde în foaie potrivit de subţire  pe masa înfăinată. Se decupează cerculeţe cu un pahar . Pe fiecare cerculeţ se pun câte un cubuleţ de mozzarella, caşcaval, mezel, măslină şi ce mai vreţi voi. Se lipesc bine capetele şi li se dă formă rotundă. Biluţele se pun la prăjit în ulei încins.

Se servesc calde cu ketchup.

Poftă bună!

P.S. În aluat se pot încorpora condimente specifice, iar umplutura poate varia în funcţie de preferinţe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi – pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]