Ca la bucatarasi acasa
Glazura:
Laptele se incalzeste, (nu foarte tare) si in el, se topeste zaharul. Se adauga apoi untul topit si se amesteca bine. Se adauga drojdia si se amesteca pana ce aceasta se dizolva.
Separat, se bat ouale cu un praf de sare si se adauga apoi peste amestecul de lapte. Acum se adauga si esenta de vanilie. Se amesteca bine si apoi se adauga treptat faina, amestecand bine cu un tel sau o lingura. Rezulta un aluat moale, care se lasa la crescut intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer, pana isi dubleaza volumul (a durat circa 35-40 de minute).
Se imparte in 2-3 parti egale, din care se vor face foile pentru gogosi. Blatul de lucru se "tapeteaza" cu faina si se rastoarna aluatul.
Se mai framanta un pic cu putina faina si apoi se intinde o foaie cu grosimea de 1,5 cm. Se decupeaza gogosile cu un pahar/cana mai mare si apoi cu un dop de plastic, se face gaura in mijloc
Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut circa 20 de minute (daca aveti rabdare - eu nu le-am lasat pe toate la crescut si totusi au crescut la copt foarte frumos)
Se lasa la copt 20 de minute, la 170 °C (pana cand se rumenesc atat cat va doriti). Se lasa la racit si apoi se ung cu ciocolata topita cu laptele si racita si se presara si bombonele colorate . O parte le-am servit cu zahar pudra.
Mai multe retete gasiti pe blogul meu: http://stefyharnicutza.blogspot.ro/