M-am gandit sa fac ceva rapid, gogosi de post, care se mananca pe nerasuflate, calde si pudrate cu mult zahar.
Vom proceda astfel pentru a prepara aceste delicioase gogosi de post:
Faina se cerne intr-un lighenas si se face o adancitura in mijloc.
In apa calduta pun zaharul, sarea, amestecand pana se topeste zaharul, apoi uleiul, drojdia maruntita si 2-3 linguri de faina. Amestecam bine pana se omogenizeaza amestecul, il tunam peste faina cernuta si incepem procesul de framantare pana se obtine un aluat putin mai tare decat cel de cozonac.
Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit, la caldura, aprox. 45 min. Pe masa unsa cu ulei sau pudrata cu faina se modeleaza gogosile;se pot umple si cu gem, dulceata, dupa preferinta fiecaruia.
Se mai lasa pe masa, la dospit, inca 15 min., apoi se prajesc in ulei incins.
Gogosile de post se servesc calde, pudrate cu zahar din belsug.