Gogosi cu glazura de ciocolata

de deyutzky in Dulciuri, 20 Feb 2011 | 12155 vizualizari

 

ceva dulce si dragalas...pentru fiecare bucataras!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 gr zahar 
  • un cubulet de drojdie(25gr)
  • 3 oua
  • jum de pahar de lapte
  • un varf de cutit de sare
  • 2 linguri de iaurt
  • o esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra(pentru cand sunt gata gogosile)
  • ulei pt prajit

Glazura:

  • 5 linguri de finetti(sau 1 ciocolata cu lapte 100gr)
  • 1 lingura de unt
  • 2 linguri de apa
  • bombonele pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu glazura de ciocolata:

Punem faina intr-un bol, facem o gaura in mijloc in care adaugam ouale, laptele putin caldut, drojdia, iaurtul, esenta de vanilie, 150 gr zahar, sare. Facem aluatul, il lasam sa creasca iar intre timp pregatim glazura de ciocolata.

Punem intr-o craticioara cele 5 lg de finetti, 1 lingura de unt si 2 linguri de apa si dam la foc mic...apoi amestecam bine cam 2-3 minute si dam la o parte sa se raceasca.

Dupa ce aluatul a crescut, il intindem pe o planseta tapetata cu faina si facem formele cu paharul. Eu le-am facut cu gaura, iar ca sa-mi iasa forma am taiat cu un capac de la o sticla normala:P (ca in imagine).

La sfarsit le dam prin zahar pudra, apoi adaugam glazura peste ele si bombonelele colorate.

Va poftesc la o gogoasa...si un pahar de lapte inclus in meniu.

Sper sa va placa:D

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase