''Girelli'' de pizza si pizzette.

de Adele in Pizza, 18 Aug 2014 | 3128 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 700 gr faina 
  • 10 gr drojdie
  • 15 gr sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3-4 linguri de ulei
  • 250 ml apa
  • Suc de rosii
  • masline negre
  • ricotta/urda
  • branza topita
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ''Girelli'' de pizza si pizzette.:

Pregatim aluatul: intr-un vas punem faina cu sare, intr-un pahar punem drojdia si zaharul si turnam apa calda peste, amestecam pana se dizolva bine.Turnam peste faina si framantam un aluat potrivit de moale dupa care punem si uleiul, il mai lucram cateva minute  si il lasam sa creasca cel putin o ora.

Dupa ce a crescut il impartim in doua :

Din prima parte formam o foaie destul de groasa ca sa nu se rupa, punem cateva linguri de suc de rosii pe care il intindem bine, adaugam maslinele si ricotta . Rulam bine,stand atenti sa inchidem bine la capete. Taiem cu un cutit  bucati de 2-3 cm fiecare si le intoarcem usor pe partea cu umplutura, le asezam in tava.

Dam la cuptor pentru 20-25 de minute, la 200° pana se rumenesc.

Din cealalta parte de aluat formam cate o bila potrivita (nu prea mare) pe care o intindem in maini si o asezam direct in tava ,continuam pana se termina aluatul dupa care punem sucul de rosii si maslinele pe fiecare dintre ele.

Dam la cuptor 20 de minute la 200°.

Pofta buna !!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de umplutura dorita.(ciuperci, mezeluri, ardei etc.)

Daca ti-a placut reteta noastra "''Girelli'' de pizza si pizzette." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri de brutar umplute