Ghiveci de legume

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de legume, 20 Aug 2015 | 4354 vizualizari

 

Am pregatit un ghiveci cu legume de la bunica din gradina. Tare bun a fost!

 

INGREDIENTE

  • 100 g varza;
  • un ardei gras;
  • 50 g radacina de telina;
  • un castravete;
  • un morcov;
  • o ceapa;
  • 270 g teci de fasole;
  • un dovlecel;
  • un cartof;
  • 100 g mazare;
  • 4 rosii;
  • 5-6 linguri ulei;
  • sare;
  • apa cat sa acopere legumele;
  • o legatura de marar.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Varza se spala si se taie fasii subtiri.

Ardeiul se curata de seminte, se spala si se in taie bucati lungi si subtiri.

Telina se curata, se spala si se taie in bucati mici.

Castravetele se curata de coaja, se spala si taie in felii groase.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne.

Se taie moatele tecilor, apoi acestea se rup in bucati si se spala.

Dovlecelul se curata de coaja si seminte, se spala si se taie cubulete.

Cartoful se curata, se spala si se taie cubulete.

Mazarea se spala.

Toate aceste legume se pun la fiert cu apa cat sa le acopere, cu ulei si sare. Pe parcursul fierberii se mai completeaza cu apa daca este necesar.

La final se adauga rosiile spalate, decojite si taiate marunt.

Cand se ia mancarea de pe foc, se adauga mararul spalat si tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu scarita afumata, la oala de lut