Ghebe la borcan

de Ksenya in Conserve, 27 Sep 2013 | 15161 vizualizari

 

Deoarece a inceput sezonul ghebelor ,m-am gandit sa mai postez o reteta cu conservarea ciupecilor.Aceasta reteta este cea mai populara din Ucraina.Se face rapid si este foarte buna.Puteti s-o incercati cu incredere.

 

INGREDIENTE

  • Ghebe

Pentru marinada La un litru de apa se pun

  • 2 liguri cu varf zahar
  • 4 lingurite sare
  • 5 linguri otet 9 grade
  • 5 boabe ienibahar
  • 7 boabe piper
  • 4 foi dafin
  • 2 cuisoare
  • 3 catei mari de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe la borcan:

Ghebele le spalam si le fierbem 20 minute de la primul clocot  la foc mic, scoatem spuma care se formeaza ,le scurgem  ,le spalam si le lasam din nou la scurs.(ghebele astfel preparate se pot lasa si pe a 2-a zi daca nu aveti timp)

Preparam marinada respectand proportiile de mai sus, in funtie de cate ghebe aveti, atat si marinada o faceti,(  usturoiul si otetul  il lasam la urma). punem la foc si o lasam sa fiarba 5 minute,adaugam ghebele fierte ,spalate si scurse,lasam la fiert 10 minute,dupa care adaugam usturoiul si otetul si lasam la fiert inca 5 minute.

ATENTIE!Ghebele trebuie sa fie bine acoperite cu lichid .

Turnam compozitia de fierbinte  in borcane  de 800g spalate si sterilizate(Eu le sterilizez in cuptorul cu microunde 10 minute.Capacele le fierb intr-o cratita tot 10 minute) si le intoarcem cu gura-n jos ,acoperim cu patura si le lasam pana a-2 a zi.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

diaconta 1

27.09.2013, 14:00

ce faine's

laura_n 1

27.09.2013, 14:26

mor de bune ce sunt

Bya Ralu 1

20.11.2014, 23:02

ce mult imi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zarzavat pentru ciorbe