Gem exotic de prune cu nuca si anason stelat

de susu in Conserve, 6 Sep 2015 | 6031 vizualizari

 

O minunatie

 

INGREDIENTE

  • 1 kg 350 g prune bine coapte, cantarite cu tot cu samburi
  • 2 lingurite praf de mirodenii: cuisoare, anason, scortisoara, ghimbir etc
  • 4 maini nuca prajita tocata mai mare100 gr zahar
  • 2 linguri esenta de rom
  • 1 mana stafide brune
  • 2-3 linguri coniac
  • optional zeama de la 1/2 lamaie mica

Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem exotic de prune cu nuca si anason stelat:

Punem prunele cu zaharul pana a doua zi cand le punem pe foc. Stafidele se hidrateaza in rom si se adauga cu totul spre sfarsitul fierberii. Adaugam lamaia, nucile si mirodeniile. Se fierbe pana se leaga si ajunge la consistenta dorita, eu am tinut-o cam o ora. Coniacul se adauga dupa ce am stins focul, se evapora si ramane doar aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem exotic de prune cu nuca si anason stelat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune