Gem de visine

de Bunica in Dulceata / Gem, 2 Iul 2020 | 6201 vizualizari

 

Visine,visineeeee! Hai doamna sa va dau visine! Cum poti sa refuzi asemenea indemn!:)))))) Parca le scotea ea samburii;) Si totusi am cumparat 3 kg. visine pentru gem si 2,500 kg pentru visinata. Au fost coapte bine-dulci /acrisoare.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. visine
  • 270 g.zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine:

Curata visinele de codite, spala-le si apoi le scoti samburii.

Pune visinele intr-un vas de 4-5l. si apoi zaharul.

Vasul se pune pe foc la flacara mare.

Dupa 5-10 minute reduci focul la mediu.

Se fierb cam 1,30-2 ore.

Cand siropul a scazut, adaugi zaharul vanilat si lasi sa fiarba 2-3 minute.

Pui gemul fierbinte in borcane si le sterilizezi in cuptor timp de 20 minute.

A iesit un gem dulce-acrisor minunat.

 

 

TIPS-URI

1

Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau cu un ac de siguranta.

2

Ar fi bine sa stai langa aragaz cat fierbe avand grija sa nu se lipeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de visine