Gem de prune vinete cu nuci coapte

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 12 Sep 2021 | 2933 vizualizari

 

Anul asta a fost anul de gratie al prunelor, de toate felurile, tipurile, marimile si ce mai vreti voi, eu nu mai vreau mi-a ajuns.....si inca mai am 4 pruni de batut si cules.

 

INGREDIENTE

  • 30 kg prune vinete ( cantarite cu samburi cu tot)
  • 1 kg nuci coapte in cuptor
  • 1 kg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune vinete cu nuci coapte:

Primul pas, culesul prunelor, o placere n-am ce zice, mai bine sap toata gradina.....emoticon lesinat de ras....Dupa ce am cules prunele, le-am spalat si le-am rupt pe din doua, eliminand samburele. Le-am pus intr-un tuci incapator, am adaugat zaharul si le-am pus la foc mic, sa fiarba incet, pana au scazut la jumatate, apoi am adaugat nucile coapte-n cuptor ( am copt nucile si le-am curatat de coaja) si am mai lasat sa fiarba cca 30 min. Am pus gemul in borcane bine sterilizate, apoi am incins cuptorul bine, am stins focul si am bagat borcanele in cuptor, fara a pune capacul la borcane. Le-am lasat pana dimineata, apoi le-am scos din cuptor, fiecare borcan a format o crusta frumoasa, apoi le-am pus caacele si le-am depozitat in beci.Acum asteapta cuminti sa fie folosite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune vinete cu nuci coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gemul de caise, vis de vară pentru iarnă