Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca

de Merisor in Dulceata / Gem, 23 Iul 2012 | 5842 vizualizari

 

De ieri tot fierb la gem de prune , dar l-am dovedit.

 

INGREDIENTE

  • 10 Kg prune(3 feluri de prune)
  • 400 g zahar
  • 1 lamaie
  • 500g nuca taiata marunt
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca:

Am avut 3 feluri de prune, unele mici de vara(din cele care se face tuica)' unele gen nectarine si tuleu gras.

Le-am spalat, le-am scos samburi si le-am trecut prin masina de tocat, dupa care le-am amestecat cu 200g zahar si le-am dat la cuptor .

Cam 8 ore au stat la cuptor.

Cand au inceput sa se ingroase am pus si restul de zahar.

La sfarsit am pus zeama de lamaie si miez de nuca.

Am umplut borcanele cu gem de prune , sterilizate in prealabil, le-am pus capacele si le-am mai dat la cuptor pentu 10 minute, dupa care am stins focul si le-am lasat acolo pana la racire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (34)

laura_n 1

24.07.2012, 08:35

este foarte buuun!

Bya Ralu 1

24.07.2012, 09:54

delicios

Merisor 1

29.07.2012, 14:41

si mai fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune