Gem de prune

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 1 Sep 2014 | 8101 vizualizari

 

Pai e toamna,sunt prune pe piata sau in pom,depinde cum iti e norocul,deci facem gem sau de nu, gemem de foame pe la iarna.....

 

INGREDIENTE

  • 7 kg prune vinete fara samburi
  • 1 kg zahar tos
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Mai intai spalam prunele,le scoatem samburii si apoi le bagam la robot si le mixam bine.Dupa aceea le punem in tuci,adaugam 1 kg zahar,amestecam si lasam sa fiarba,la foc mic,pana incepe sa scada cam de-o palma.Daca vreti mai scazut il mai lasati,la mine a fost suficient cat l-am scazut.Il asezam in borcane,capacim borcanele si le invelim cu o patura,le lasam la racit pana a doua zi.Se depoziteaza in camara sau beci,dupa dotari si posibilitati.E bun la iarna la diverse prajituri sau chiar intins pe-o bucata de paine unsa cu unt....

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

bianca92 1

01.09.2014, 22:49

tare bun

robert_b 1

02.09.2014, 14:02

tare delicios

RuxyRux 1

02.09.2014, 18:12

Excelent Cleme! ....si eu am preparat ieri...am combinat prune rosiatice cu brumarii( am tot visat la combinatia asta)...a iesit wowww!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]