Gem de prune

de dakris in Dulceata / Gem, 19 Aug 2012 | 4913 vizualizari

 

Pentru mine cel mai bun gem de prune e cel facut din prunele brumarii...

 

INGREDIENTE

  • 4 kg prune brumarii (fara samburi)
  • 2 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele le spalam, le scoatem samburii, le taiem in 4, le punem intr-o cratita incapatoare  si le acoperim cu zahar. Amestecam si le lasam de pe o zi pe alta la frigider pt a-si lasa zeama. Eu le-am lasat doar 3 ore caci isi lasasera suficient suc.

Punem cratita pe aragaz, la foc mediu, si lasam sa fiarba cca 2 ore, in functie de consistenta dorita. Punem gemul fierbinte in borcane, capsam, asezam borcanele cu capacul in jos, le acoperim cu prosoape de bucatarie si le mentinem asa pana la racirea completa, apoi le depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]