Gem de prune

de Zamfira in Dulceata / Gem, 14 Aug 2012 | 6633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. prune (coapte si dulci)
  • 500 gr. zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Se spala prunele, se scurg de apa. Scoatem samburii, adaugam zaharul si-l lasam la fiert 1 1/2 ora. Cand este aproape gata, adaugam zeama de la o lamaie si-l mai fierbem 5 minute.

Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti.

Dupa care punem gemul in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti.

Se pune deasupra aspirina pisata, se inchide ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Zamfira 1

14.08.2012, 20:04

o bunatate

mamaieelena 1

14.08.2012, 23:20

ce culoare frumoasa are

Lau 1

19.08.2012, 16:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]