Gem de piersici, caise si portocale

de Oana in Dulceata / Gem, 13 Iun 2014 | 4960 vizualizari

 

Pentru ca aveam in cosul de fructe cateva piersici, caise si portocale pe care nu le mai voia nimeni...le-am facut un gem care s-a devorat instant :) Maine voi face o cantitate mai mare, a iesit senzational!

 

INGREDIENTE

  • 4 caise
  • doua portocale
  • 4 piersici
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 300 gr zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici, caise si portocale:

Piersicile si caisele le-am spalat si le-am taiat in cubulete, cu coaja cu tot. Portocalele le-am curatat de coaja, inclusiv partea alba, le-am taiat pe jumatate si cu ajutorul unui cutit bine ascutit am "decupat" cubulete de pulpa cu grija, printre foita transparenta dintre feliile de portocala. Am amestecat fructele cu zeama de lamaie si zaharul si am pus gemul la fiert la foc potrivit. Cand a inceput sa fiarba am redus temperatura si am lasat foc mic, amestecand din cand in cand.

Cand gemul s-a ingrosat am oprit focul. Ar fi trebuit pus fierbinte in borcane, din aceasta cantitate ies doua borcanele mici, insa s-a mancat rapid cu bagheta proaspata si unt, un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici, caise si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese galbene