Gem de piersici

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 28 Aug 2019 | 3970 vizualizari

 

Am avut cateva piersici de la tara si am facut un gem delicios din ele. 

 

INGREDIENTE

  • 1,8 kg piersici curatate de samburi
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

Piersicile se spala si se curata de samburi. Se amesteca cu zaharul si cu zeama de la o lamaie si se pun la foc. Dupa ce se inmoaie bine, se iau de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se dau apoi prin sita sau strecuratoare si se pun din nou la foc.

Gemul este gata atunci cand punem o picatura din el pe o farfurie si aceasta nu se imprastie daca inclinam farfuria.

Se pun 3-4 borcane la cuptor pentru 5-10 minute. (Eu le-am pus cu gura in sus, desfacute, si am pus si capacele pe langa ele.)

Se pune gemul fierbinte in borcane. Se infileteaza capacele.

Se pun borcanele din nou la cuptor pentru inca 5 minute, apoi se opreste focul.

Se lasa borcanele sa se raceasca in cuptor pana a doua zi, dupa care se pot depozita in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici