Gem de cirese

de Carmen_Ana in Dulceata / Gem, 16 Iun 2014 | 3828 vizualizari

 

Reteta propusa in concursul Philips Multicooker by Ela68:
http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-cirese-47608.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • 100 g zahar tos
  • 500 g zahar gelifiant Margaritar
  • 150 ml vin rosu
  • o lingurita coaja de portocala rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

Am spalat ciresele sub jet de apa,apoi le-am eliminat samburii.

Am asezat in oala aparatului ciresele si zaharul tos,apoi am tinut oala la rece cca 30-40 minute,pana si-au lasat ciresele zeama.

Am scos ciresele cu spumiera ,iar peste zeama rezultata si am adaugat vinul.

Am inchis capacul,am setat programul JAM. timpul 10 minute si am apasat START.

In timpul fierberii am luat spuma formata,apoi am adaugat ciresele,coaja de portocala si zaharul gelifiant si am resetat timpul 30 minute,apoi START.

La intervale mici de timp am ridicat capacul si am amestecat usor cu spatula,verificand daca gemul fierbe.

Cand am observat ca gemul a inceput sa fiarba ,am lasat programul JAM doar 10 minute,apoi am deconectat aparatul.

Cat timp Multicooker-ul si-a facut treaba am sterilizat borcanasele ,iar la terminarea programului am transferat in ele gemul fierbinte cu ajutorul polonicului .

Am asezat borcanele (fara capace) pe o tava si le-am tinut in cuptorul incins cca 10 minute ,pana s-a format o crusta deasupra gemului.

Dupa formarea crustei,am sigilat borcanele cu capacele aferente si le-am lasat in cuptor sa se raceasca lent.apoi le-am transferat in raftul camarii.

TIPS-URI

1

Retete gatite la Multicooker Philips

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici (multicooker)