Gem de caise

de Ela68 in Dulceata / Gem, 8 Iul 2013 | 26780 vizualizari

 

Din punctul meu de vedere, acesta este cel mai aromat si mai gustos gem.
Am gasit in piata caise romanesti, coapte, nu foarte moi, dar foarte parfumate . Pentru mine un gem reusit este cel la care fructele raman aproape intregi, nu se terciuesc. In consecinta, metoda folosita este aceeasi, variaza doar cantitatea de zahar.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise
  • 800 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Am spalat caisele foarte bine si le-am curatat de samburi.

Intre timp am pus zaharul la fiert cu 150 ml apa pana ce siropul se leaga. Totul  dureaza aproximativ 30 minute.
Turnam apoi caisele peste sirop si incepem sa culegem spuma pe masura ce se formeaza.
Amestecam din cand in cand ( sa nu se striveasca fructele ) avand grija sa nu se prinda. Eu am folosit o cratita cu fund dublu si n-am avut probleme.

Focul trebuie sa fie mai tare la inceput, cat culegem spuma, apoi il lasam la minim.
In mod normal gemul este gata cand a scazut la jumatate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Ela68 1

08.07.2013, 22:50

grazie

mena29 1

09.07.2013, 11:32

Bya Ralu 1

09.07.2013, 18:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise