GATURI DE CURCAN CROCANTE

de mihaelar63 in Curcan, 21 Dec 2015 | 11641 vizualizari

 

Eu am avut gaturile de la doi curcani . Pot sa fie si cu piele daca ppreferati . Sotului meu ii place sa-si faca si jumari de curcan .Grasimea, nu multa ,a fost o alta masa .
 

 

INGREDIENTE

  • 800 gr gaturi de curcan /pasare
  • 1 lingura untura de rata [ se poate si de porc ]
  • rozmarin verde tocat
  • cimbru
  • boia
  • piper
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA GATURI DE CURCAN CROCANTE:

  1. Gaturile de curcan portionate se fierb in apa cu sare in oala sub presiune timp de 30 minute .
  2. Zeama  de carne rezultata  se foloseste ca baza pentru alte supe / ciorbe .
  3. Puneti gaturile de curcan intr-o tigaie si presarati deasupra piper , boia , rozmarin si cimbru .
  4. Adugati o lingura mare de untura de rata . Untura ajuta sa se prajeasca crocant la exterior dar raman suculente in interior .
  5. Prajiti usor gaturile  pe toate pana devin crocante .
  6. Dati inca 15 minute la cuptorul  fierbinte .
  7. Serviti cu garnitura si salata preferata .Noi am avut garnitura de orez si salata de rosiii .
  8. Presarati patrunjel verde tocat pe deasupra .

TIPS-URI

1

Nu aveti untura, prajiti putin kaizer si tot acolo rumenti gaturile de curcan sau de pasare .

Daca ti-a placut reteta noastra "GATURI DE CURCAN CROCANTE" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan cu smochine, la cuptor