Garnitura de cartofi taranesti

de rivka in Aperitive / Garnituri, 10 Iun 2010 | 67142 vizualizari

 

Am gatit si eu azi in sfarsit :) o bomba calorica, dar foarte buna la gust, si simplu de facut!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg jumatate de cartofi
  • 200 gr kaizer afumat
  • 2 cepe
  • condimente
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel uscat
  • 200 grame smantana
  • 4 oua
  • cateva linguri ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi taranesti:

Cartofii se fierb in coaja si se lasa sa se raceasca sub capac. Se curata se taie felii.

Kaizerul se trage la tigaie impreuna cu cele 2 cepe tocate marunt, in cateva linguri ulei masline pana se rumeneste ceapa.

Intr-un vas de cuptor se asaza un rand de cartofi, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se asaza deasupra un rand de kaizer cu ceapa, apoi iar un rand de cartofi, iar unul de kaizer cu ceapa, ultimul rand fiind de cartofi.

Se bat ouale cu furculita impreuna cu 200 gr smantana si se toarna compozitia obtinuta deasupra cartofilor. Se stropeste cu boia (pentru culoare) si cu putina verdeata, eu am folosit patrunjel tocat fin uscat si se da la cuptor la foc mic 150 grade pentru 50 minute.

Se lasa sa se raceasca putin si se serveste cald, langa salata de rosii sau muraturi de sezon.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cake sarat cu somon si praz