Extrem de deliciosi si usor de facut! Perfecti alaturi de o friptura sau de o salata.
Curata cartofii, spala-i bine si apoi taie-i felii mai groase, apoi bastonase, gen wedges.
Incalzeste cuptorul la 200 grade C, pe treapta sus-jos +ventilator, daca ai cuptor electric, sau mediu spre tare la cuptorul cu gaz.
Mai spala o data cartofii, scurge-i bine de apa si pune peste ei uleiul de masline. Adauga apoi condimente dupa gust, sare si piper. Mie imi place sa le bun boia dulce, usturoi granulat, oregano, cimbrisor sau rozmarin. Amesteca bine cartofii si pune-i in tava de la aragaz, pe hartie de copt.
Asaza-i cu mana astfel incat sa fie intr-un singur strat. Pune tava in cuptor si lasa-i 20-30 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra. Nu este nevoie sa ii intorci (valabil pentru cuptorul electric. Pentru cel cu gaz trebuie intorsi.)
Serveste-i calzi alaturi de o friptura sau salata.