Garnitura cartofi Hasselback

de lilik in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2012 | 32931 vizualizari

 

Ieri am vazut la Merisor cartofii aromati si mi-au venit in minte niste cartofi pe care ii mancasem cu ceva timp in urma la cineva, asa ca am cautat reteta si am transformat-o pe gustul meu...asta este rezultatul: niste cartofi aromati, de post si de efect!

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 2 felii de paine pentru toast
  • 1 catel de usturoi
  • 2 ramurele de rozmarin
  • sare
  • piper
  • putina paprika
  • margarina (circa 1 lingurita plina pentru fiecare cartof)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura cartofi Hasselback:

Spalam cartofii si ii curatam de coaja (daca sunt cartofi noi nu este nevoie), apoi ii taiem feliute, dar nu pana jos, iar ca sa obtinem rezultatul dorit punem cartofii intre 2 linguri, apoi taiem, astfel cutitul se opreste la timp.

Punem in fiecare crestatura putina margarina si presaram apoi cu sare. Procedam astfel cu fiecare cartof in parte, apoi ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptorul incins la 200°.

Feliile de paine, usturoiul, rozmarinul, putina sare, piper si paprika le punem in blender si le mixam.

Dupa ce au trecut 15 minute de cand am dat cartofii la cuptor ii scoatem si punem printre crestaturi compozitia de paine, apoi deasupra unem restul de margarina, dupa care dam din nou la cuptor.

Lasam la cuptor pana furculita intra usor in ei si se rumenesc usor deasupra.

Ii servim ca atare sau ca si garnitura.

TIPS-URI

1

Cartofii trebuie sa fie aproximativ egali ca marime pentru a se coace simultan.

2

Pentru o varianta de "dulce" puteti inlocuii margarina cu unt si puteti adauga parmezan ras la compozitia de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura cartofi Hasselback" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu unt si rozmarin