Galusti de spanac cu sos de marar si chiftele

de ala_oancea in Vita, 12 Mai 2009 | 6382 vizualizari

 

O combinatie delicioasa ....

 

INGREDIENTE

  • Chiftele:
  • 650 gr carne tocata de vita
  • 1 ceapa rosie 
  • 1 morcov 
  • 3 catei de usturoi 
  • 1 ou
  • sare, piper, boia 
  • condimente de chiftele 
  • 5 felii de paine
  • Galusti:
  • 100-150 gr spanac congelat
  • 200 ml lapte 
  • 2 oua 
  • 300 gr faina 
  • sare
  • Sos:
  • 1 legatura marar
  • 250 ml lapte 
  • 2 linguri faina 
  • 50 gr unt sare 
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti de spanac cu sos de marar si chiftele:

Se pregatesc mai intai chiftelele. Carnea tocata se amesteca cu oul, morcovul si ceapa date pe razatoare, usturoiul dat prin presa, condimentele si feliile de paine inmuiate si stoarse bine. Se formeaza chiftelele, se pun intr-o tava pe hartie de copt si se baga la cuptor pana se rumenesc.

Cat timp chiftelele stau la cuptor se prepara galustii si sosul.

Se decongeleaza spanacul, eventual se fierbe si se scurge bine. Eu am avut unul tocat marunt, asa ca l-am stors si l-am pus direct in aluatul de galusti.
Se amesteca bine ingredientele pentru galusti. Trebuie sa iasa un aluat mai moale. Se pune o oala cu apa la fiert. Se ia cu lingurita din aluat si se arunca in apa clocotita. Se lasa la fiert cateva minute, dupa care se scot in strecuratoare, se pun sub jet de apa rece si se lasa la scurs.


Untul se pune la topit. Se adauga faina, se amesteca, apoi se adauga treptat laptele, amestecand bine, sa nu faca cocoloase. Se adauga mararul tocat marunt, sarea si usturoiul dat prin presa. Se lasa pe foc, amestecand pana se ingroasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti de spanac cu sos de marar si chiftele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limba de vita cu sos si masline