Galuste pe pat de capsuni

de diana_k in Prajituri, 21 Ian 2013 | 5724 vizualizari

 

Un desert foarte delicios, galuste din aluat dospit pe jeleu de capsuni
merg foarte bine si cu fructe de padure sau zmeura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • 80g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml. lapte cald
  • 50g drojdie proaspătă
  • 2 galbenusuri de ou
  • 50g untmoale
  • Pentru jeleu:
  • 500g capsuni
  • 150g zahar
  • 2 lingurite amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste pe pat de capsuni:

Se pregateste jeleul: capsunile se amesteca cu zaharul si se pun pe foc. Cand incepe sa fiarba se da deoparte, se paseaza putin capsunile, se adauga amidonul dizolvat in putina apa. Se amesteca bine si se toarna jeleul obtinut in vasul pregatit pentru cuptor.

Pentru galuste se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Se lasa la dospit aproximativ 10 minute, pana isi mareste volumul.
Intr-un lighenus se cerne faina, se pune drojdia dospita, zaharul, praful de zare, galbenusurile de ou si untul moale. Se framanta un aluat si se lasa la crescut o ora.

Se imparte aluatul in 16 bile ( putin mai mari decat un ou) si se aseaza peste capsuni lasand distanta intre ele.

Se acopera cu folie de naylon si se lasa la crescut 30 de minute, se ung cu ou si se coc timp de 35-40 de minute la 180grade C. Se servesc galustele presarate cu zahar pudra alaturi de sosul de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste pe pat de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Cris2711 1

22.01.2013, 20:57

ce delicios arata

Sim0na 1

22.01.2013, 22:01

imi ploua in gura...

Miranda_Erika 1

04.02.2013, 21:35

felicitari !!!!!!!!!!!! abia astept sa vina sezonul capsunilor...arata super bine si sunt sigura ca gustul e pe masura !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura KISS cu spuma de capsuni - reteta cu nr. 200