Galuste cu prune

de Valclaudia in Dulciuri, 2 Sep 2012 | 3346 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 200 gr faina (sau dupa nevoie)
  • zahar (dupa gust)
  • ulei (20 ml)
  • prune (cca.1 kg)
  • pesmet
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Se fierb cartofii in coaja,se curata si se dau prin masina de tocat carne

Se framanata aluatul. (Din cartofii dati prin masina,praful de sare,ulei si faina cat cuprinde.)

Prunelor (spalate) li se scot samburii (dar nu se impart in doua, eu le las intregi pentru ca ne plac galustele mari si bogate in fructe).

Aluatul se formeaza sul pe masa de lucru pentru a usura impartirea acestuia in portii de galuste. Inainte de imbracarea prunelor in aluat, acesta se infaineaza (pentru ca aluatul este destul de lipicios). Imbracam, dupa cum spuneam, fiecare pruna in aluat.

Galustele rezultate se fierb la foc mic in apa cu putina sare.

Avem grija sa nu se lipeasca de fundul vasului (daca se intampla asta, le ajutam cu spumiera sa se dezlipeasca). Cand galustele se ridica la suprafata apei sunt fierte.

Se scot din apa si se introduc in tava cu pesmet, pregatita in prealabil astfel: pesmetul se prajeste in cuptor pana capata o culoare aurie.Dupa preferinta, se pot picura cativa stropi de ulei dar eu las pesmetul uscat.

Adaugam zahar dupa gust. Dupa introducerea galustelor in tava cu pesmet, le rostogolim sa se "imbrace" pe toata suprafata si mai lasam cca 10 minute la cuptor

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (16)

Valclaudia 1

02.09.2012, 18:04

Hai, Merisor....

RuxyRux 1

02.09.2012, 18:46

Le iubesc Val, sunt delicioase!

Bya Ralu 1

02.09.2012, 18:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune si gem de prune