Gainusa la tava cu piure de cartofi dulci si ciuperci

de epurasha2bb in Pui, 15 Dec 2010 | 5437 vizualizari

 

foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1 gainusa de tara/1 pui mai mic
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin rosu
  • amestec de ierburi aromate uscate(cimbru , rozmarin, salvie si altele)
  • 2 linguri mari cu miere de salcam
  • 1 cub de unt
  • sare mare, piper negru
  • 2 cartofi dulci(yums , portocalii)
  • 4 ciuperci mari champignion proaspete
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gainusa la tava cu piure de cartofi dulci si ciuperci:

Se spala gainusa si se taie bucati potrivite.Se freaca apoi (cu mainile bine spalate) gainusa inati cu untul moale la tempertaura camerei, apoi cu ierburile aromate si la sfarsit se da sare si piper.Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor la foc mediu la inceput cam 20 de minute apoi se toarna vinul si uleiul peste gainusa in tava si se mai lasa 20 de minute.Apoi umblam iar la cuptor si ungem gainusa cu mierea pe deasupra cu o pensula si apoi luam cu lingura sos din tava si mai punem deasupra .Operatiunea cu lingura  se repeta dupa 10 minute.Camd e gata o servim alaturi de piure facut din cartofi dulci cu putin unt , cu lamele de ciuperci pe plita si cu sfecla rosie murata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gainusa la tava cu piure de cartofi dulci si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu ciuperci si cascaval