"Gaina cu pastele fundita''

de Constelatialeu in Paste, 30 Mai 2016 | 3597 vizualizari

 

Povestea era ''Gaina cu OO de aur'', dar n-am gasit-o, pe ea gaina, am gasit o gaina de portelan in care am pus niste paste fundite. Se stie pe aici prin zona Bucatarasului ca eu nu`s fana paste, mai mananc si eu din gand in cand......de data asta m-a apucat o asa pofta, dar pofta a venit cand m-am dus sa iau paine si acolo la chioscul de paine au si ''altele''printre care si paste de tot felul, asa frumoase incat cu greu am rezistat tentatiei de a cumpara. M-am oprit la unlee micute, dragalase in forma de fundinte si uite asa mi-am facut pofta. Nu-i o reteta, e ceva simplu cum am crezut eu ca o sa-mi placa si chiar am mancat cu pofta.....STOP, ca am ''gavarit'' destul...:)))))))))) 

 

INGREDIENTE

  • 125 g paste fundite cu 8 oua Gyermelyi
  • 20 g unt
  • 150 g branza de oaie, rasa ( branza , nu oaia)...
  • 3 l apa
  • 1 lingurita sare
  • optional branza cu mucegai ( sau cum ii zic eu branza imputita)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Gaina cu pastele fundita'':

Mai intai punem apa cu sarea sa fiarba. Cand a inceput sa dea apa-n clocot punem pastele si le lasam sa fiarba intre 7-10 min. Dupa ce au fiert scurgem apa. Punem tigaia wok pe foc, adaugam untul si-l lasam sa se topeasca, adaugam pastele si amestecam bine, apoi adaugam branza si lasam cca 5 min , amerstecand bine. Punem pastele in ''gaina'' de portelen, deasupra cubuletul cu branza mucegaita ( vroiam mai multa, dar am mancat-o inainte de a-mi veni pofta de paste). Si cam asta-i toata filozofia, cand ai pofte nu-i bine sa te contrezi lor, ca ti se pune de-a latul si te doare pe unde nu gandesti.....sariti pe mine ca am mancat pastoase......:)))

Daca ti-a placut reteta noastra ""Gaina cu pastele fundita''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Anett 1

31.05.2016, 08:55

super!

AndrutzaP 1

31.05.2016, 09:14

) Super reteta, super prezentare Eu tot cautam gaina (carnea nu platoul) in reteta

dantes 1

31.05.2016, 11:52

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle con Panna e Spinaci