Incepem prin a pregati pastele: punem la fiert un litru de apa in care presaram sare dupa gust. Cand apa incepe sa formeze bule, adaugam pastele (pentru 8 minute aproximativ), amestecand din cand in cand, pentru a evita lipirea acestora. Le scurgem de apa in care au fiert, le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam intr-o sita sa se scurga de surplusul de apa.
Intre timp, taiem pieptul de pui in fasii subtiri si il rumenim usor (in 4-5 linguri de ulei). Adaugam ardeiul capia si ceapa verde si le calim pentru maxim 2 minute. Le scoatem din tigaie cu ajutorul unei palete care sa permita eliminarea surplusului de ulei.
Smantana o amestecam cu cele doua oua, adaugam casacvalul ras si condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Incorporam pastele si pieptul de pui (rumenit cu ardeiul capia si ceapa verde), omogenizam si punem compozitia intr-un vas termorezistent (nu necesita ungere). Deasupra asezam rosiile (pentru un plus de aroma le-am copt, in prealabil, pe tava). Punem vasul la cuptor pana ce pastele se rumenesc frumos. Se servesc calde. Pofta buna!