Fusili in sos picant

de laura_n in Fusilli, 14 Feb 2013 | 5933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fusili tricolor
  • 200 gr cubulete bacon crud
  • cateva masline negre fara samburi
  • 1 ceapa uscata
  • 4-5 rosii uscate in ulei
  • o cutie rosii intregi conserva
  • usturoi
  • cimbru maruntit
  • praf usturoi
  • sare
  • parmezan ras
  • ulei masline
  • boia iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusili in sos picant:

Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb cam 8-10 min.

Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline. Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se zdrobeste un pic.

Se pun la calit ceapa cu usturoiul, dupa care se adauga baconul. Dupa ce s-au rumenit usor, se adauga in tigaie rosiile uscate taiate cuburi, maslinele taiate felii si rosiile din conserva, la fel taiate cuburi. Se condimenteaza cu sare, cimbru, praf de usturoi si se lasa un pic sa fiarba. Se adauga sosul de tomate din conserva, se presara boiaua iute si se lasa un pic sa scada.

Pastele fierte, se scurg de apa si se adauga peste sos. Se amesteca un pic si se lasa cateva minute sa se intrepatrunda aromele in paste.

Se servesc calde cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusili in sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusili cu ciuperci si peste