Fursecuri Trufe

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 15337 vizualizari

 

Niste fursecuri festive...

Multumesc Natalia!

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata, rupta bucatele
  • 90 g unt
  • 100 g zahar
  • un virf cutit sare
  • 2 oua
  • o fiola vanilie
  • 200 g faina (un pahar si jumatate)
  • 25 g cacao (2 linguri)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3/4 pahar zahar pudra
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Trufe:

Intr-un ibric se topeste untul si ciocolata, pe foc mic, amestecand mereu, pana se obtine o compozitie omogena. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca bine pana ce acesta se topeste.
Se adauga ouale pe rind, batand bine cu mixerul dupa fiecare. Se adauga vanilia.

Se cerne faina, cacaua, sarea si praful de copt intr-un vas, se adauga compozitia de ciocolata si se amesteca bine cu lingura. Se acopera vasul cu folie si se da la rece pentru minim 2 ore. In acest timp aluatul se va intari simtitor.

Se toarna zahar pudra intr-o farfurie. Se ia cite putin din aluat si se modeleaza bilute de marimea unei nuci, se tavalesc prin zahar pudra, sa se acopere uniform cu un strat gros. Se pun bilutele la distanta de circa 4 cm intre ele (restul aluatului se tine la frigider, daca se coace in 2 serii).

Se coc la foc mic (circa 160 C) timp de aproximativ 15 minute. Fursecurile vor creste la copt, iar suprafata trebuie sa crape. Daca consistenta aluatului este corecta, zaharul pudra va ramine pe suprafata fursecului, fara sa se imbibe in aluat. Fursecurile coapte se racesc complet. Se pastreaza intr-un vas cu capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Trufe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata