Fursecuri fragede cu nuca si gem

de Rocsi in Prajituri, 23 Feb 2011 | 17291 vizualizari

 

Este reteta lui Anca,postavaru..http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-cu-nuca-si-vanilie-13108.html ..sunt foarte delicioase,asa ca merita sa le faceti..multumesc Anca...o sa le mai fac cu siguranta!!!am modificat putin reteta...

 

INGREDIENTE

  • 100 gr untura
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 160 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 550-600 gr faina
  • 1 lingura coaja de portocala rasa
  • zahar pudra
  • gem de prune
 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu nuca si gem:

Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei.

amestecam margarina cu untura.

punem zaharul peste si mixam bine,pana ce cristalele de zahar se topesc.

apoi adaugam ouale si mixam in continuare.

incorporam si nuca,praful de copt,esenta si coaja de portocala.

la urma punem faina,treptat.

va rezulta un aluat molicel,dar nu va speriati ca se modeleaza foarte bine si nu se lipeste de maini.

luam o tava o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt,sau nu.

rupem bucatele mici de aluat si facem bile,putin mai maricele.

facem o gaura in mijlocul bilelor si punem cu o lingurita gem.

le asezam in tava.

dam tava in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita.

lasam acolo fursecurile pana se auresc putin.

apoi le scotem ,le lasam sa se racoreasca si le tavalim prin zahar pudra.

eu am facut o tava cu gem si o tava le-am facut in forma de potcoava.

pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Anisoara