Fursecuri cu rahat

de babi5 in Prajituri, 14 Oct 2013 | 11095 vizualizari

 

Dragii mei sunt niste fursecuri delicioase ,taman bune alaturi de cafea si ceai si bineinteles pentru copilasi la pachetul pentru scoala..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 esenta lamaie
  • 1 pachet zahar pudra
  • 250 gr unt sau margarina
  • 3 oua
  • 2-3 linguri smantana sau lapte
  • putina sare
  • 250 gr rahat colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu rahat:

Punem faina intr-un castron si amestecam cu sarea, zaharul vaniliat si praful de copt, apoi adaugam untul. Frecam bine, dupa care adaugam galbenusurile de ou, zaharul si smantana sau laptele. Framantam un aluat care sa nu fie nici prea tare, nici prea moale, sa se poata lucra cu aparatul de fursecuri la care punem modelele dorite.

Lasam 30 minute la rece, apoi pe o tava tapetata cu hartie de copt modelam  fursecurile si pe fiecare fursec punem cate o bucatica de rahat sau bucati de nuca. Punem in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si lasam sa se rumeneasca. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar praf cu aroma de vanilie.

Sunt gata pentru a putea fi servite. Pofta sa aveti, ca de bune sunt bune rau.

TIPS-URI

1

Se poate inlocui rahatul cu bucati de nuca sau alune de padure

2

In locul zaharului pudra se poate folosi ciocolata menaj

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (31)

babi5 1

15.10.2013, 08:57

Te pupa Babi Lia1 si-ti multumesc

_Alina_ 1

15.10.2013, 11:25

babi5 1

15.10.2013, 17:41

Alina Ursulina multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]