Fursecuri cu lămâie şi nucă

de madi_marin in Prajituri, 9 Mai 2012 | 3470 vizualizari

 

Si pentru ca in ultima vreme v-am sufocat cu retete pentru dieta, m-am gandit sa mai fac ceva si pentru....extra dieta. Bineinteles ca eu nu am mancat din ele. Reteta de baza a fursecurilor e luata din revista ,,GoodFood,,.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 140 g zahăr pudră
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 50 g nucă măcinată
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 350 - 400 g făină
  • Glazura:
  • 100 g zahăr pudră
  • zeamă de lămâie
  • nucă măcinată
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lămâie şi nucă:

Untul la temperatura camerei se freacă cu zahărul şi vanilia. Se adaugă apoi nuca măcinată,coaja rasă de lămâie, gălbenuşul şi făină. Se formează o bilă de aluat nelipicios care se pune la frigider în folie de plastic pentru 20-30 de minute.

Se scoate de la rece şi se întinde cu sucitorul între două foi de copt tapetate un pic cu făină ca să nu se lipească.

Se taie trecând înainte cuţitul sau forma prin făină.

Se pun la copt în tava tapetată cu hârtie de copt pentru 15 minute. Se verifică să fie pe fund aurii.

Glazura se prepară amestecând zahărul pudră cu zeamă şi coajă rasă de lămâie. Se ung fursecurile după ce s-au răcit complet  cu pasta subţire obţinută . Pe jumătate din fursec se presară nucă măcinată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lămâie şi nucă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gofre subtiri si crocante