Fursecuri cu jeleu

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 9 Ian 2011 | 6615 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 150 g unt/margarina
  • 100 g zahar(pudra)
  • 1 galbenus
  • 2 linguri suc de portocale/lamaie
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • +
  • 100 g jeleu(eu am avut de prune)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu jeleu:

Galbenusul se mixeaza cu zaharul pana se topeste,se adauga untul/margarina moale si se continuua mixarea.
Se pune sucul de portocala/lamaie,vanilia si se omogenizeaza.

Se incorporeaza faina si se framanta aluatul 5 min,apoi se baga la frigider,in acest timp se scoate din 10 in 10 minute si se framanta.

Dupa 30 de minute se scoate aluatul si se formeaza 20-22 bilute,care se aseaza intr-o tava pe hartie de copt.Cu ajutorul unui cutit se formeaza gropite in mijloc.

Se da tava la cuptorul preincalzit 15 min,apoi se lasa la racit.
Fiecare gropita se umple cu jeleu,puteti sa le umpleti in momentul servirii!

OBS:In timpul coacerii se mai lasa fursecurile si este bine sa mai apasati din cand in cand,cu coada cutitului pentru a ramane gropita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu jeleu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu banane si ciocolata